Sandbox

Sandbox is a multipurpose HTML5 template with various layouts which will be a great solution for your business.

Contact Info

Moonshine St. 14/05
Light City, London

info@email.com
00 (123) 456 78 90

Learn More

Follow Us

case study

Duitsland plant samen met reizigers een bos van 5.000 bomen en promoot zich als duurzame vakantiebestemming

In het voorjaar van 2023 lanceerde Toerisme Duitsland, in samenwerking met Travel Trends, een nieuwe campagne: “Stay a little bit longer”. Toerisme Duitsland was moeilijk te missen voor reizigers die de stations van Antwerpen-Centraal of Luik-Guillemins bezochten, en het nieuws verspreidde zich ook snel via diverse online media.

Tijdens de campagne kunnen toeristen een reisgids downloaden met 10 unieke en duurzame reisverhalen die leren hoe je duurzamer, klimaat- en milieuvriendelijk kan reizen naar en in Duitsland, door langer op je bestemming te blijven. Toeristen hebben ook onmiddellijk een positieve impact op het milieu. Per download van de reisgids plant de Duitse Nationale Dienst voor Toerisme een boom – in samenwerking met Go Forest – in Cunewalde, Saksen.

5.000

Leads / trees

+33.750

Web visits

+9.500.000

Impressions

The challenge

Uit een onderzoek van Booking.com blijkt dat 71% van de reizigers in de toekomst duurzamer wil reizen. Bovendien geven ze ook aan dat ze graag een directe positieve impact op het milieu maken. Met deze campagne wil Duitsland Vakantieland inspireren om duurzame keuzes te maken en reizigers te helpen om die positieve impact te maken op de natuur en het klimaat.

Toerisme Duitsland zocht een partij die hen helpt om een duurzaam merkverhaal te ontwikkelen en dat te combineren met duidelijke resultaten. Travel Trends (een spin-off van Brand Trends) stond paraat om de campagne van A tot Z te begeleiden. 

The process

1

Content creatie

Samen met reisjournalist Jonathan Ramael schreven we aan een duurzame Duitsland reisgids met waardevolle informatie over hoe je duurzaam kan reizen, inspirerende verhalen zoals 'Slapen onder de sterren in het Rhöngebied', 'Fietsen langs de Elbe' of 'Verrassend op reis naar Berlijn en Brandenburg'.
2

Event organisatie in Antwerpen-Centraal en Luik-Guillemins

Om de campagne te lanceren pakten we de twee van de grootste stations van België, telkens voor één week, in. We bedachten een uniek concept voor de travel hubs, zodat mensen een plekje hadden om tot rust te komen in de drukte van de stations. Je kon hier niet alleen jouw reisgids downloaden en een boom planten, maar ook immersive sound video's bekijken.
3

Lead generation campagnes

Onze aanwezigheid in stations werd gretig opgepikt door nationale media. De eerste wave van de campagne werd verder versterkt door een lead generation campagne via oa. sociale media en online mediatitels. Doorheen de campagne wisten we de cost-per-lead met 30% te verminderen.
4

Aftermovie en brand awareness

Eens de 5.000 leads werden behaald zetten we alles op alles om Duitsland verder op de kaart te zetten als duurzame reisbestemming. Aan de hand van een knappe aftermovie verkondigden we trots dat Toerisme Duitsland erin geslaagd is om een bos van 5.000 bomen te planten in Cunewalde, Saksen.

Bedankt voor de fijne samenwerking en opvolging, Frederik. Met jouw hulp hebben we een Duitsland op een fantastische manier op de kaart gezet als duurzame bestemming. Samen een bos van 5.000 bomen planten, we zorgen ervoor dat de Duitse natuur beschermd en bewaard wordt. Dus, in naam van de organisatie, zeg ik "dank je wel" ... Liene GrüBe und bus bals in Deutschland!

Kristina Hansen

Germany Travel

The result

Toerisme Duitsland heeft zich in slechts drie maanden tijd op een authentieke en duurzame manier geprofileerd als ideale vakantiebestemming voor duizenden reizigers. Ze hebben maar liefst 5.000 toeristen voorzien van inspiratie en concrete tips voor een duurzame vakantie in Duitsland. Tot op heden zijn al 59% van de geplande bomen geplant, terwijl de overige 41% dit najaar nog volgt.

Op de lange termijn heeft Toerisme Duitsland een e-maildatabase opgebouwd met 5.000 geïnteresseerde reizigers die op zoek zijn naar duurzame reisinformatie. Hiermee hebben ze zichzelf gevestigd als dé duurzame vakantiebestemming voor Belgische vakantiegangers.

Wil je graag eens van gedachten wisselen en zelf een 360° campagne organiseren die concrete resultaten oplevert? 

 

    * These fields are required.